Nieuws, overige

2008

Om gezondheidsredenen hebben we in het begin van 2008 besloten om in de komende jaren alleen nog met een sterk gereduceerd aantal gasten verder te gaan. Gelukkig is onze gezondheid na de terugslag van Januari 2007 weer prima in orde gekomen. Maar het is een feit, dat niet alleen "Helio-Carinthia" in 2009 alweer 50 jaar bestaat, maar dat wij zelf ook 50 jaar ouder geworden zijn. En er zijn dus ook wel degelijk momenten waar wij dat merken.


Wie ons terrein - dat dus onveranderd in de volle grootte beschikbaar is - en/of ons wil bezoeken, raden we daarom aan eerst even telefonisch of via mail na te vragen of we nog gasten kunnen opnemen òf dat ons maximum aantal bezoekers al bereikt is !

Omdat we in de komende jaren nog maar een fractie van het aantal gasten hebben, is er in principe voor iedere tent of caravan nòg meer plaats dan vroeger. Daardoor is ons tariefsysteem met de vast ingedeelde percelen nu overbodig geworden; ook zonder vaste grenzen kan iedereen over zoveel ruimte beschikken als hij/zij maar wil. Maar op de mooiste terrassen staan doorgaans nog wel meerdere families bij elkaar.

Het "nieuwe" tariefsysteem orienteert zich zoals ook op de meeste andere campings gebruikelijk aan het aantal personen, wordt wel of niet stroom gebruikt etc. De geldige prijslijst is op deze website heel eenvoudig te vinden, o.a. met één klik op de link "overige" in de titel bovenaan deze pagina !

De groep, waarin wij onze toekomstige gasten zien, zijn de aktieve, sportieve senioren, die willen wandelen of met de auto tochtjes naar verder weg gelegen attracties willen maken. Maar ook rustzoekers en natuurliefhebbers, die een Natuur-kampeerterrein zoeken (maar dan wel vele malen groter dan in Nederland mogelijk is), zodat je niet van het terrein af hoeft om "de natuur in te gaan". Ons terrein is immers een en al natuur !
Kortom, in feite dus díe groep, die al vele jaren onze "hoofdschotel" was.

.

December 2007

Over 2007 hebben we veel te vertellen, maar voorlopig alleen kort de mededeling dat op 15 November bij onze internetprovider een server de geest gaf "met verlies van data". Daardoor zijn ook onze websites geheel verloren gegaan en die moesten daarna - toch nog wel tamelijk moeizaam - uit backups weer gereconstrueerd en dan gelijktijdig natuurlijk ook geaktualiseerd worden. "Het is volbracht", alleen nog enkele kleinigheden !

2007

Dit jaar hebben wij - zij het deels "gedwongen" - ons mogen verheugen over het gebruik van diverse nieuwe machines. Zo moest na 10 jaar zwaar werken onze maaitractor vervangen worden. Die nieuwe machine is weliswaar zowat 3x zo duur als de oude, maar veel effektiever omdat hij door de hydraulische aandrijving véél makkelijker te rangeren is. Dit systeem spaart binnen één werkdag niet alleen honderden malen schakelen met in- en ontkoppelen, maar daardoor vooral ook enorm veel kracht en tijd.

Door machine no. 2 werd een oude droom waar: We kunnen nu eindelijk ter plaatse uit onze eigen bomen zelf alles aan planken en regels zagen, die we nodig hebben. Zij het dikke planken voor een nieuw brugdek of zware dragers op maat voor een hele nieuwe brug of palen en planken voor hekken, balustrades of wegwijzers.
Daarbij gaat het er niet alleen om, om zulke bouwmaterialen goedkoper te kunnen aanschaffen. Veel belangrijker is voor ons het dubbele effect: Grote bomen, die sinds jaren licht en zicht wegnamen, worden nu na het omzagen veel zinvoller gebruikt en niet alleen vèr onder hun waarde als brandhout opgestookt !

net afgeladen ...

Boven: Net afgeladen ...
            

De eerste probeersels leveren genoeg planken voor een hele brug !

Rechts: Montage, eerste zaagsneden

In November 2007 begon toen het echte werk: Na een stel kleinere van 30-40 cm dik, waarmee we 3 bruggen konden vernieuwen, werd een 30 m lange larix met 70 cm doorsnee geveld en daarna opgezaagd. Van deze balken timmeren we deze winter nieuwe dwarsgoten voor in de weg.

video, ca. 9 MB,

Voor verder nieuws over de mobiele bandzaag LT15 iets hogerop op het Wood-Mizer-logo klikken ! of mooier met 34 MB.

2003 tot 2006

Het grootste nieuws in deze jaren is zeker in de zomer 2003 de aanleg van de beide biologische afvalwater-zuiveringsintallaties (IBA's), conform de nieuwste Europese voorschriften. De eerste IBA werd boven bij ons woonhuis, de 2e, vele malen grotere, bij het sanitaire blok ingebouwd. Dankzij de hulp van veel vrienden/gasten liep alles zeer voorspoedig, hoewel ondanks grondige planning natuurlijk ook enkele onverwachte problemen opgelost moesten worden.
De zuiveringsinstallaties, die we tot dan in bedrijf hadden, bereikten maximaal een zuivering van ca. 15%, terwijl de nieuwe IBA's een reiniging van ruim 90% halen ! We hebben dus veel geld en veel werk in de verbetering van de ecologie gestoken.
Bijna al het graafwerk hebben we zelf, deels met de hand en deels met onze eigen machines gedaan. Het aansluiten van de rioolbuizen, stroomkabels etc. vond onder de waakzame ogen en met de hulp van de technici Ing. Günter Steiner en Hans Baumgartner van de leverancier Anlagenbau Ginzler plaats, die ook voor de planning verantwoordelijk tekenden.

Daarna hadden we er in 2004 nog veel werk mee om alles voor het seizoen weer te egaliseren en te begroenen en om vervolgens de computer-instellingen aan de praktijkeisen aan te passen. Afhankelijk van het aantal bezoekers moesten de juiste waarden gevonden en ingesteld worden. Geen tovenarij, maar je moet wel eerst ervaring opdoen, omdat je met verkeerde instellingen in het ene geval een slechtere zuivering of anders een te hoog stroomverbruik kunt krijgen. Ook de lage stand voor de winter moest proefondervindelijk vastgesteld worden, maar leverde gelukkig geen grote problemen op. Maar alles bij elkaar was het veel geloop, dat enorm veel tijd kostte.
Maar heel prettig is bijvoorbeeld, dat er geen verstoppingen meer kunnen optreden, zoals dat vroeger op topdagen wel eens het geval was. Door de sterk verbeterde zuivering zorgen de mikroben er nu voor, dat nauwelijks vaste stoffen over blijven, zodat ook het jaarlijkse uitpompen van de put overbodig geworden is.

Uiteindelijk komt het wel duurder dan vroeger, maar het heeft ook veel voordelen.

home